Endometrios

I går hade jag en tid hos doktorn som opererade mig för 6 månader sen. Den operationen vart väldigt lyckad och man kunde ta bort tre stycken endometrios härdar. Jag märkte genast att det vart mycket bättre med både smärtan och blödningarna, för fösta gången så fick jag uppleva hur det är att ha mens som en frisk person och det kännes så jävla bra. Jag tror inte att en frisk person kan föreställa sig hur det känns att ha endometrios. För det första så är det en kronisk sjukdom som jag alltid kommer att får leva med, det är inte något som man kan operera för alltid utan det kommer att komma tillbaka och då är frågan hur snabbt och hur ont kommer man att ha?. För mig har det blivit som en hjul som går om och om igen. När jag vet att det snart är dags så blir jag frustrerad, trött på allt, instängd i mig själv och ibland känns det som ingen förstår HUR det känns att ha så ont tills man spyr/ svimmar och ha blödningarna i flera veckor i sträck. Så nu till resultatet av min operation som jag gjorde för 6 månader sen. Endometriosen var borta i ungefär 3 månader och sedan kom den långsamt tillbaka :-(. Det har inte blivit lika illa som för 6 månader sen men det eskalerar sakta men säkert. Igår bestämde jag och min läkare att jag ska äta medicin som tar bort menstruationen helt och hållet. Det betyder att jag aldrig kommer att kunna sluta med medicinen och att jag alldrig kommer att kunna få barn på egen hand utan måste göra Ivf eller annan hjälp. Det känns som ett avslut på ett kapitel och en början på ett nytt. Just nu känns det väldigt jobbig och som ett misslyckande.
Allmänt | |
#1 - - Elin Alenteg:

Älskade vän!!
Jag finns här om du behöver prata. Jag tycker vi behöver ses snart. Vill du så ringer jag till dig och så svarar du om du orkar.
Tänker på dig!
Puss & kram

#2 - - Viktoria:

jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Men jag hoppas att du får slippa det mest onda.

Förstår att det är 1000 känslor att ta hand om, men just nu kanske det viktigaste är att må så bra det går. Och låta kroppen må på bästa sätt ett tag.

Massor med kramar gumman

Svar: Jo just nu vet jag inte riktigt hur jag ska känna .
Emmeli jakobsson

Upp